2011. október 21., péntek

Scrapbook digitális formában

A babázás időszakának megörökítése mindig nagy kihívás, hisz eleinte oly alaposan vezetjük a különböző naplókat, blogokat és kiskönyveket, de aztán pár hónap elteltével már ritkulnak a bejegyzések. Így végül már fél éves kor táján sok anyukának véget ér az emlékek rögzítése.
Persze, ha nem hiányzik, nincs gond, de sokuktól hallottam az elkeseredett mondatok egyikét: Folytatnom kellett volna, Nem emlékszem rá, Most nem tudom visszanézni. Itt az újabb lehetőség.


Scrapbook
Letölthető szerkesztő program, mellyel megadott időközönként a digitális fényképek segítségével egységenként kiskönyvek vagy akár nagyobb könyv szerkeszthető. Szép, látványos megjelenést biztosít a program. Azoknak ajánlott, akik inkább rövidebb intenzív időszakokban aktívak.
Előnye, hogy könnyen kezelhető, a képek beillesztése autómatikus, látványos, kis gyakorlással pár óra alatt elkészíthető.
Hátránya, hogy az ingyen elérhető formák minimális szabadságot adnak a szerkesztőnek.
Felhasználható online felületen értesítőként, albumba, blogba, nyomtatva emlékkönyvnek, gyermeknek olvasókönyvnek vagy énkönyvnek, ajándékként rokonoknak, barátoknak, meghívóként, értesítőként. És ne felekezzünk meg az online kismama munkákhoz eszközként.

Jó munkát!
Ha sikeresen készítettél egy scrapbookot és megosztanád motivációként a többiekkel, küld el az anyabazis@gmail.com címre.

Néhány magyar nyelvű oldal
http://galeria.scrapbook.hu/ - ingyenes hátterek és videó oktató anyagok
http://scrap.hu/ - ötletek, letölthető anyagok, elérhetőség más oldalakhoz

Néhány angol nyelvű oldal
http://www.wondershare.com/scrapbook/ - szuper ingyen letölthető szoftver kezdőknek
http://scrapbooking.about.com/od/freedigitaldownloads/tp/6-Digital-Scrapbooking-Quick-Pages-Free-Downloads.htm - 6 különböző ingyenes screepbook tölthető le
http://www.scrapbooksetc.com/ - scrapbook mellett sok más kreatív ötlet
http://www.scrapgirls.com/ - Regisztrálni kell a letöltéshez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése