2011. december 5., hétfő

AnyaUFÓ


A minap egy alternatív neveléssel foglalkozó fórumon (ahol napi szinten megfordulok) az egyik anyuka kifakadt. A téma épp az volt, hogy milyen a jó cipő. Szokás szerint Mindenki leírta a véleményét és szokás szerint volt vita is belőle. Ami miatt kiborult a bili, hogy úgy érzi, ha nem tartozik semelyik irányzathoz, akkor ő az ANYAUFÓ.
És akkor egy picit az irányzatokról: van a konzervatív anya, aki időre etet, kiságyban altatja a gyerekét, beadatja az összes létező oltást, babakocsit használ és hagyja a gyereket, hogy álomba sírja magát. És van az alternatív szülő, aki homeos bogyókat használ, otthon szül, igény szerint szoptat, hordoz, textil pelust rak a gyerekére és a kötődő nevelés híve.
És van az UFÓ anya. Ő az, akit mindkét irányzat kivet magából. Aki ha kinyitja a száját akármelyik fórumon támadás éri, aki úgy érzi, „sehol sincs otthon”. És mi az a szörnyű „bűn”,  amit el mert követni az ANYAUFÓ? Hogy nem szélsőséges, hogy nem követi az adott irányzat minden dogmáját vakon, hogy mindenhonnan azt emeli ki, amire úgy érzi, az ő gyerekének szüksége van! Ezt nem tudja megemészteni az „anya társadalom” véresszájú „megmondom a tutit” elvakult irányzatfüggő képviselői!
Büszkén vállalom, hogy ÉN ANYAUFÓ vagyok! Hogy ez mit takar? Nem az számít! Leírhatnám Én melyik irányzatból mit és hogyan hasznosítok, de minek… Legyen elég annyi, hogy az „arany középút” híve vagyok, akkor és azt és úgy alkalmazom, ahogy érzem, hogy jó a gyerekemnek és Nekem.
És kedves többi anyaufók, Ti is legyetek büszkék rá, hogy nem a divatot követitek, nem hódoltok be! Mert Ti vagytok azok, akik saját és gyermekeitek igényeit tényleg figyelembe veszitek még akkor is, ha ezért mások ufónak néznek!

Írta: Békessy Judit édesanya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése