2012. január 9., hétfő

Családi fotó

A gyermek születése és cseperedése fontos élmény. Amikor a pillanatban vagyunk, talán fel sem fogható, milyen jó érzés pár évvel később a visszaemlékezés.
Ugyan régi, mára mégis reneszánszát élő lehetőség a családi fotózás, mely nem csak a kicsit, hanem az őt körülvevő személyek közösségét örökíti meg. Mi rendszeresen járunk családi fotózásra, és mára már a gyermek rendszeres, várt programja lett. A fotózásnak többféle formája választható és az elkészült képek felhasználhatósága végtelen. Nézzük mikből választhatunk.

Fotózás a gyermek kora szerint
Újszülött fotózás
Csecsemő fotózás
Gyermek fotózás

Fotózás a helyszín szerint
Stúdió fotó
Természetben
Család lakásában

A stúdiók széles választéka található az Interneten. Választás előtt érdemes ismerősöket kérdezni, referencia munkákat megnézni, hogy a saját igényeknek megfelelő fotóst válasszunk. Nem elég a képek minőségében gondolkodni, hanem a fotós személyisége, viselkedése is fontos (pl. képes-e a gyermekkel kapcsolatot létesíteni, fotogénné tenni).
A családi fotózás ára igen eltérő. Érdemes a kiválasztott stúdiókkal, személyekkel egyeztetni, hátha van kedvezményes megoldás (pl. több alkalom olcsóbb).
A fotózásra a család minden tagjának legalább két váltás öltözéket érdemes vinni, melyből a fotós választhat. Figyeljünk a színek összhangjára, illetve a témához igazodó színekre.
A fotózás kellékeit érdemes előre egyeztetni a fotóssal, mert sok saját kiegészítővel rendelkezik, illetve jó ötleteket tud adni, amire mi nem gondolunk. Itt valóban igaz a mondás: "A kevesebb néha több."

Saját ajánlat: http://www.1point4.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése