2013. július 8., hétfő

Játék ötletek felnőtt bulira gyerekeknek

A baráti összejövetelek a kor előrehaladtával már inkább gyerek partivá avanzsálódik. A szülők végre eljuthatnak baráti közösségeikbe, ahol gyermekük a többi aprósággal együtt játszik, így végre egy kis saját időhöz juthatnak. Vagy mégse? A gyermekek egy ideig elszórakoztatják magukat, eljátszanak, aztán az unalom hatására elkezdődik a kár okozás. A probléma kiküszöbölése érdekében érdemes néhány játékkal készülni az aprónépnek.

Talp montage
Gyerekbarát festékkel talp- vagy kézlenyomatot készíthetünk használaton kívüli lepedőre, melyet végül szétszabdalva a gyermekek hazavihetnek emlékül. Ezt a játékot kicsik és nagyok egyaránt élvezik, nem beszélve a szenzoros, motorikus fejlesztési lehetőségeit.
Festék hozzávalói: 1 bögre liszt, 1 bögre víz, pár csepp ételszínezék. A hozzávalókat összekeverjük. Egyszerűen elkészíthető, könnyen lemosható. 

Keksz dinnye
A gyermekeket egy ideig teljesen leköti a dinnye készítése, így a felnőttek egymás társaságát élvezhetik. A játék értéke, hogy a dinnye készítést követően saját ötletekkel kreatív tevékenységgé alakítható a játék. Saját tapasztalat, hogy a keksz krémet mindenképpen érdemes hűtőbe tenni használat előtt, hogy kellően kemény legyen a gyurmázáshoz.
Keksz dinnye hozzávalói: 1 bögre darált kekszpor, tej vagy víz, hogy a kekszmassza gyúrható legyen. A masszát megfelezve, az egyik adagot pirosra, a másikat zöldre festjük pár csepp ételszínezékkel. A masszákat rövid időre hűtőbe tesszük. A dinnye magja csokidara lesz. 

Csillagtúra
Kis papírlapokra csillagokat rajzolunk, amiket eldugunk a gyermekek környezetében. Kis meglepetésekért folyó kereső játék. Érdemes kicsi, könnyen elfogyasztható nasikat nyereményként biztosítani. A gyermekek élvezettel veszik birtokba a csillagokat rejtő területet, és nagy hévvel keresik a papír darabokat. A kisebbeknek érdemes egy kicsit segíteni, hogy megtartsuk a motivációjukat. 

Buborék csata
Végül elő a buborékfújókkal. Indulhat a buborékcsata.  gyerekek egymást fújják, kacagnak, hangoskodnak. Mi felnőttek pedig ismét pár mondat erejéig egymással lehetünk. 

Hogyan szervezzük a programot?
Érdemes a szülőknek egy- két játék ötletet hozniuk. Ha mindig más valaki vezeti a játékot vagy biztosít felügyeletet, úgy mindenkinek lesz ideje a felnőtt közösségben részt venni. A rajzolás lehetősége mindig jól jön, és a szabad játék is időközönként bevethető. 

Jó szórakozást a gyerekeknek és a felnőtteknek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése